CKKV HOBBY CUP 2003

 

                              

                                  PRVNÍ JARNÍ KLÁNÍ.

 

 

Jak nažhavená je cyklistická obec do závodění koncem dubna se ukázalo v sobotu 26.4.2003 v poledne u Klíčan. Perně nadřené kilometry zimní přípravy přijelo prodat 105 cyklistů a jedna cyklistka, seřazení do 53 dvojic 9.ročníku časovky Břežanská osma- úvodního podniku pětidílného seriálu závodů CKKV HOBBY CUP 2003. Letos jsme sjednotili délku trasy na dvě osmy- tedy necelých 37 km- pro všechny kategorie. To slibovalo, zejména v kategorii mladých borců, výrazný rychlostní posun.

Tak se také stalo, v nádherném, skoro letním počasí se téměř třetina startujících dvojic dostala pod hodinu a podílely se na tom všechny kategorie. Rekord na jednu osmu už z roku 1999 - 26:16 min., Vitáčka s Krobem (letos nestartovali) ale odolal - nejrychlejší osmu zajela dvojice O.Ušel, J.Chyba za 26:36, nasazené tempo však ve druhé osmě neudrželi a museli se spokojit s celkově 3.místem. Triumfovali borci KPO - R.Procházka, J.Rotrekl, kteří v úvodu ztráceli 9 vteřin, ale druhou osmu dokázali proletět znovu pod 27 minut. Obě osmy pod 27 minut absolvovali i celkově druzí P.Dix, D.Treml, ti dokonce druhou osmu ještě o 2 vtř. zrychlili. Další borci KPO, P.Svoboda, M.Studenovský, vlastně "odchovanci" našeho CKKV, rovněž neudrželi tempo z první osmy, kdy byli na 2.místě a museli se spokojit s 5. místem. Nakonec mezi 3. až 5. místem rozhodovalo necelých 5 vteřin! Smůlu měl na osmě tradičně D.Stejskal, po defektu skončili se Škarnitzlem šestí, ale kdoví, jak by vypadalo čelní pořadí, nebýt té smůly.

Ve veteránské kategorii jsme slavili klubové vítězství díky společenství s Cyklo-Kern, když dvojka J.Vejvoda, V.Jagoš se sice pomaleji rozjížděla, ale druhou osmu pak zvládla o 11 vteřin rychleji. Po první osmě vedoucí C.Šulc, M.Černý naopak druhou osmu zajeli bezmála o minutu pomaleji a skončili druzí. Třetí místo obsadila legenda českého cyklokrosu- M.Kvasnička s A.Škarnitzlem- ti si jaksi pozorně nepročetli propozice a dali si 3.osmu navíc!  

V kategorii nejstarších podle očekávání zvítězili borci CFC Kladno- J.Burgr, P.Mařík, kteří v celkovém pořadí obsadili obdivuhodné 8.místo. Druhá skončila dvojice V.Hrachovina, J.Machulka, také se vešli pod hodinu, třetí- stálý držitel místa na bedně J.Rameš, tentokrát s J.Čekalem.

V naší speciální kategorii plašáků- hobíků neregistrovaných v žádných amatérských sdruženích zvítězili hoši společenství KPO, KB Sport, M.Vitoch a L.Lauko, poslední z těch, co se dostali pod hodinu. Jejich nejvážnější soupeři, naši staří známí plašáci P.Šácha, Z.Brettschneider sice dokázali asi největší zrychlení ve 2.osmě ze všech startujících- 33vteřin, ale ani to nestačilo. Za zmínku stojí i strojové tempo dvojice T.Cvrček, P.Nejedlý, kteří obě osmy zvládli v toleranci 2 vteřin.

Nakonec jsme se opět sešli na zahradě restaurace v Klíčanech, kde to zdravě vřelo kolečkářským nábojem a kde za halasného oslavování byli vyhlášeni a dekorováni ti nejlepší.

Takže všichni ahoj na tradičním květnovém klání Praha - Doksy, ve čtvrtek 29.5., kdy tento skoro kultovní závod hobíků startuje už po jedenadvacáté!

           

 

                                                                                                       Vladimír Konůpka

                                                                                                     president CKKV Praha