Satatlický trojtrojúhelník počtvrté.

Sobotu 30.září ovládlo nádherné babí léto. Pro většinu z 68 cyklistů připravených odspurtovat 8,5 km krátkou trasu satalické časovky měl den přece jen jednu vadu na kráse. A to silný jihovýchodní vítr, který na dvou delších stranách trojúhelníka měnil jízdu v krutou dřinu. Jenže několika jedincům to jaksi nevadilo. Dokonce padnul i traťový rekord z předloňska, kdy to tak moc nefoukalo. Nepostaral se o to jeho držitel - V.Jagoš, ten se musel spokojit se 7.místem a časem bezmála o minutu horším. Tři trojúhelníky nejlépe zvládnul jeden z licentovaných mladíků J.Pithart a stanovil rekordní hodnotu na 12:07 min. V mírném odstupu se natlačilo dalších pět cyklistů, kteří se vešli pod mistrovskou hranici 13 minut. Druhý byl časovkář- specialista J.Kern, třetí M.Kuchař, čtvrtý- nejlepší borec pořádajícího CKKV P.Svoboda. Ten utvořil rekord na jeden trojúhelník časem 3:57 min., toto pekelné tempo však neudržel, po dojezdu silně protestoval proti oficiálně naměřenému času, leč všude se závodí dle časomíry rozhodčích a ne podle komputerů závodníků.

V naší speciální kategorii mladých plašáků - donedávna jsme jim říkali rychlí cykloturisté (jenže oni jsou stále rychlejší!!!) zachránil čest domácích spolehlivý Pepa Vejvoda. Zde se výrazně prosadili borci spřáteleného radotínského KPO, pořadatelé mezi hobíky již věhlasného seriálu časovek do vrchu. M.Malášek skončil druhý, J.Sladký čtvrtý, na třetí místo se vklínil v našich závodech dosud neznámý O.Koritko od Hujerů.

Veterán J.Rameš tři trojúhelníky umí, ani letos před sebe nikoho nepustil. A když jeho syn opět vyhrál kategorii žáků, byli Ramešové zase nejúspěšnější rodinou.

V kategorii ctihodných nadpadesátníků si V.Hrachovina nenechal sebrat triumf, přestože nejmladší z nejstarších - P.Šorm zle dotíral a ztrácel jen 9 vteřin.

Když se prezentovala H.Ebertová, nebylo o vítězce kategorie žen pochyb. L.Sýkorová si přijela pojistit vítězství v poháru, L.Sinecká zde nemohla chybět.

V mládežnických kategoriích se letos představilo jen pět cyklistů. Jejich dosažené časy vůbec nebyly špatné ve srovnání s dospělými borci. Vítěz juniorů do 17 let, M.Vitoch by celkově obsadil 28.místo, žák M.Rameš 46.místo.

V pohárové soutěži po pěti závodech se v nejprestižnější kategorii výkonných do 39let nic nevyjasnilo. Přirozeným handicapem (věk závodníka při rovnosti časů) si o bod polepšil vedoucí P.Svoboda, jenže pouhé tři body k dobru před posledním závodem mu určitě nezaručují klidný spánek. Nakonec vše zůstane doma, druhý je M.Studenovský, 3. J.Vejvoda a 4. Zb.Ferenc, všichni z CKKV Praha. V dalších kategoriích je o vítězích rozhodnuto, veterán J.Rameš i ctihodný V.Hrachovina mají nedostižný náskok. V sobotu v Brdech se tedy bude bojovat o další místa - např. veteráni P.Švec a T.Fiala mají na 2. a 3.místě stejný počet bodů!

V sobotu 7.října zakončíme sezonu Brdským dvoukolem, doufáme, že nebude sněžit, při letošním posunu ročních období... Přijeďte se důstojně rozloučit do Hatí...

                Pavel Hřebík a Vlk Konůpka
                CKKV Praha

Závod připravili a zajistili:
Pavel Hřebík - ředitel závodu
Jana a Vlastík Škarytkovi, Zdena Kornhäuserová - rozhodčí
Standa Pesler, Pavel Thér, Soňa Konůpková - zajištění trasy
Vlad. Konůpka - výsledkový servis