V Panenských Břežanech nic nového.

Také ve 2.závodě seriálu A&V Benzín cup 99 dominovala špička UAC. V sobotu 26.června se jel 5.ročník časovky dvojic na 74km - Břežanská osma. V slunečném odpoledni a netradičně jižním větru závodilo 27 dvojic rozdělených do tří kategorií. Netradiční byla také malá účast veteránů v kategorii čtyřicátníků (pouze 5 dvojic) a naopak velká účast v kategorii ctihodných, smíšených a ženských párů, kde na kratší trase 55,5km kroužilo 11 dvojic.

Už když se presentovali Krob s Vitáčkem, bylo jasné, že padnou všechny rekordy. Taky padly. Tito borci nejenže zajeli absolutně nejlepší dosavadní celkový čas - 1:47:18 h., 1.kolo zvládli za 26:16min., i v dalších dvou okruzích se vešli pod 27 minut, v posledním pak pod 28 minut. Další dvojice tak brzy ztratily šance, leč P.Zahrádka s Kuchařem a D.Stejskal s M.Vlachem bojovali dál a jejich ztráty na vítěze nebyly tak velké. Ještě čtvrtí Petr Svoboda s V.Mužíkem se dostali hluboko pod dvě hodiny. Tam se vešli i vítězní veteráni CKKV Praha - R.Chládek, J.Hanzl. Stodůleckým Ramešovi se Švecem se to jen o málo nepodařilo.

J.Eichler si přivedl na start tělesně handicapovaného, leč vynikajícího mladého cyklistu Petra Kocmana, tudíž byl zařazen do kategorie III, kde favorizovanou dvojici Hrachovina, Konůpka odsunul do pozice přihlížejících zezadu. Třetí skončili, stejně jako před rokem, mělničtí Špaček, Pour. Na 4. místo se prosadila smíšená dvojka L.Šindelová, V.Plaček. Jako každý rok i letos s časem bojovala dvojice D.Kunzová, B.Šára, bez nichž si tuto akci ani neumíme představit, čas jen o málo horší loňského je určitě bude motivovat, aby navzdory neúprosným létům byli příští rok lepší!

Zajímavě vypadá pomyslná soutěž cyklistické vyzrálosti párů- jak se nasazené tempo liší v dalších kolech. Naprosto nejlépe dopadli L.Šindelová s Plačkem, jejichž rozdíl nejlepší-nejhorší okruh (vlastně osma) činí pouhých 16vteřin. Do minuty se ještě vešli Stejskal-Vlach (21vtř), J. a E. Rezkovy (37vtř) a Hrachovina-Konůpka (51vtř). Jak vidno, strojové tempo k vítězství nevede (Krob s Vitáčkem jeli poslední kolo o 1:19min. pomaleji než první), ani ono pověstné - nasadit prudké tempo a do cíle je neustále zvyšovat- ještě to neumíme, nejrychleji v posledním kole nejel nikdo.

Krásné počasí pak přispělo ke krásné atmosféře při závěrečném vyhlašování nejlepších i při tradičním družném posezení na zahradě restaurace v Klíčanech. Třebaže tentokrát to bylo trošku kratší, většinu zúčastněných čekal příští den další závod seriálu UAC.

Třetí pohárový závod se jede až 5.září - vyČerpací štvanice v Litni. Tam se na setkání s vámi těší všichni borci CKKV Praha a